kezelo_1
Kezelő egység
A riasztórendszer kezelő egység segítségével kapcsolhatjuk ki, illetve be a riasztó rendszerünket, valamint különböző beállítások végrehajtását is a kezelőn keresztül lehet végrehajtani. A kezelő egység jellegét és funkcióját tekintve széleskörű palettán választhatunk, hiszen LED-es, vagy LCD-s kijelzésű változatig megtalálhatóak a piacon.

A kezelőegység típustól függően számtalan extra funkcióval rendelkezhet. Aklalmas lehet például a tűzjelző rendszer integrálására is.

A védett objektum ki-bejáratánál telepítjük, valamely érzékelő által védett területen. A rendszer be és kikapcsolására, információ megjelenítésére szolgál és a telepítő vagy felhasználó programozhatja általa a rendszert.

Pyromix riasztó központ szöveges kijelzésű LCD kezelője. A rendszer 4-64 zónáig bővíthető, így kis és közepes nagyságrendű riasztó rendszer kialakítására egyaránt alkalmas.
A kezelő magyar nyelvű szöveges kialakítású menüjében telepítői, vagy felhasználói síkon programozva a nyilazott kezelői gombokkal egyszerűen kereshető meg a kívánt menü, majd annak almenüje. Zónák és kezelői üzenetek szöveges megjelenítése. a kezelő lakat jelzésű gombjával 4 élesítési mód közül választhatunk. Ezzel az érzékelők 4 különböző csoportját, de az érzékelők működési módját is, a rendszer élesítési módját, hangjelzők működését is külön maghatározhatja a telepítő, a felhasználó igényének megfelelően.

A riasztó központ programjában lehetőség van partíciók kialakítására, vagyis területek létrehozásával, különkezelők és minden kezelő külön kóddal történő partíció működtetésére. A kezelő lakat alatti gombjai a három vészjelző gomb, külön személyi támadás, tűz, vagy orvosi segélyhívásra alkalmas. Lenyomásuk után eltérő hangjelzés hallható és/vagy távfelügyeleti távjelzés esetén a helyszínre érkezik a járőr, vagy tűzoltó, vagy mentő. A kezelőn beállítható a háttérvilágítás és hangerő. Lekérdezhető az esemény memóriája riasztások illetve hibák tekintetében. Nevet adhatunk a felhasználóknak, így egyszerűvé válik megkeresni a felhasználói kódot név alapján, ha kódváltoztatásra kerül sor.
Tehát minden funkció egyszerűen működtethető.

kezelo_pyronix
DSC típusú kezelő. LCD kivitelű, magyar nyelvű, partíciók kialakíthatók, de csak egy fajta részélesítés valósítható meg. Rádiós érzékelőkkel is bővíthető a rendszer.
Powerseries-Touchscreen_R1
Bosch típusú, Amax készülék család.  2×18 karakteres, LCD kivitelű kijelzője.  Magyar nyelvű menüvel. Zónák és üzenetek szöveges kijelzése jellemzi. Részélesítést a kezelői * gombbal érhetünk el pl. éjszakai élesítésre, de előre felprogramozott ún. makro funkciókkal még további 3 élesítési módot érhetünk el. Nagyméretű nyomógombok, letisztult formatervezés és egyszerű kezelhetőség jellemzi.
Riasztó kezelő
Satel típusú, Integra készülék család, LCD kivitelű érintőgombos kezelője, mely kapható fehér színben is. 8-ról, 128 zónára bővíthető a riasztó központ, melyet közepes, vagy nagy rendszerek megépítésére terveztek. A nagyméretű LCD kijelző, melyen olvashatjuk a zónák megnevezéseit, hibák fajtái, a rendszer kezelési üzeneteit, riasztásokat. Felette külön ikonokkal jeleníti meg a hiba, élesített állapot, programozói funkció és riasztási állapotot. A kijelző alatti sorban az ún. makro funkció érintő gombjaival előre programozott élesítési módok, vagy ha kell kimeneti ki-be kapcsolási funkciókat érhetünk el.  A felhasználói menübe a kódszám után a * gombbal léphetünk be, mely természetesen magyar nyelvű és a felhasználói jogosultsági szintjének megfelelő tartalommal hoz fel. A nyilazott érintő gombok itt is a menüben való eligazodást szolgálják. Felettük a 3 vészjelző érintő gomb. A riasztó központ felprogramozását a kezelőről is elvégezheti a telepítő, de érdemes PC-ről. Mivel nagy rendszer estén lehet akár 128 zóna is, ezek megnevezése a programozás során, továbbá zóna funkciók, kimenetek, időzítések, partíciós beállítások, kényelmi és extra funkciók, távfelügyeleti beállítások és még sok más apróság is, melyet könnyebb átlátni, ha PC-ről programozza a telepítő.

Satel típusú kezelő. Lényegi különbség az előző Satel kezelőtől, hogy a menü rendszer grafikus, melyet érintő képernyőn keresztül érhetünk el.

Riasztó kezelő
Riasztó kezelő
IMAG1450
IMAG1468